Mor og unger

For noget tid siden fik vi en mor med 8 unger ind. Vi mener jo at unger skal være hos deres mor, for der har de det bedst, så ved ankomst fik de en stor redekasse og en løbegård.

Den første uge gik med at se, om alt var ok og at både mor og unger havde klaret  flytningen godt  samt at finde et egnet sted til genudsætning.

Heldigvis har vi et fantastisk netværk af mennesker, som er glade for, at kunne være med til være med til at hjælpepindsvinene og os.

Efter ca en uge kom de ud i en kolonihave, hvor der var en stor løbegård klar til dem. Her går de nu og hygger sig sammen.

Når ungerne begynder at komme med ud i løbegården og har gjort det  i en uge ca. vil den store løbegård blive åbnet i den ene ende . Mor vil tage så ungerne med på tur og til sidst vil de selv finde et nyt hjem. Det er vigtigt at udsætningen her er i tæt kontakt med plejeren.

Det var den første mor med unger i år, men vi plejer at få flere og kan altid bruge gode udsætningssteder til dem, så:

Skulle du bo på Amager og turde tage det ansvar det er,  at sørger for vand, mad og holde øje med familien samt at køre dem til os, hvis de bliver syge, så gå ind på vores hjemme side under “Udsætning” og skriv en mail til os. Skriv gerne mor+ unger. Vi læser alle mails, men vi er kræsne og vælger kun de steder, hvor vi mener at pindsvinene får de bedste muligheder for at klare sig.

Vi har netop modtaget følgende fra udsætningsstedet:

“-Lukkede op for buret i går (ville gerne have eventuelle weekendfester af vejen) og alle de små løb ud. Pindsvinemor blev tilbage i buret og jeg tror ikke hun har været ude i nat. I dag kan jeg se 6 der er løbet retur i buret, hvoraf de 4 i øjeblikket får en tår mælk.

Inden alle de små løb ud i går, var de henne ved moren og samledes et stykke tid – det lignede virkelig en rigtig krammeafsked – men moren løb ikke ud. Måske hun har ville vente og være klar til dem, der kom retur.  Bh Lisette”

Scroll to Top