Hvem er vi

En kort introduktion af os, der primært tegner foreningen – det kan være rart at vide hvem man taler med, hvis man kontakter os.

• Inge Tornkjær: Formand, plejer, vagttelefon, andre rescue, hjemmeside, Facebook
  • Dorte Sigga Lund: Bestyrelsesmedlem, plejer, Facebook
  • Vibeke Bekker: Bestyrelsesmedlem, medlemskontakt, sponsorater, Facebook
  • Helle Havmøller: Hjemmeside, Instagram, Facebook, Pindsvine Plejernes Strikkeklub, fonde/legater
  • Carina Jensen: Hjælpeplejer, udsætningskoordinator
  • Bettina Hall Nielsen: Hjælpeplejer
  • Honey: Hjælpeplejer
  • Tina Woel: Hjælpeplejer
  • Dyrlægerne hos Kongelundens Dyreklinik og hos City Dyreklinik.

Jeg hedder Inge. For en del år siden blev jeg opmærksom på, at der ikke var så mange pindsvin, som da jeg var barn. Efterhånden som jeg har lært det lille nyttedyr at kende er det blevet klart for mig, hvor mange pindsvin der har brug for lidt hjælp, når de er kommet til skade eller blevet syge. Jeg tror, at jeg har set de fleste skader på pindsvin, og samtidig set at med den rigtige behandling ( ved hjælp fra vores dyrlæger) så kommer de fleste sig og kan komme tilbage til naturen. Mit hjerte er hos det lille skønne nyttedyr, og jeg vil altid hjælpe det. I mit liv kommer pindsvinene altid i første række. Ofte må venner og familie derfor vente.

Jeg hedder Dorte Sigga. Det er efterhånden mange år siden, at jeg tog det første lille pindsvin ind til overvintring og siden er det gået slag i slag.

Pindsvin er jo små nyttedyr, som har et hårdt liv i høj grad pga. os mennesker. F.eks. ødelægger vi deres levesteder og vi gør det svært for dem med vores pæne haver med stenbelægninger, hvor det er svært at finde føde og redesteder.

Så jeg synes godt vi kan betale lidt tilbage for at prøve at hjælpe dem

Også er de nogle ualmindelige søde og troskyldige dyr, som er gået direkte ind i mit hjerte .

Jeg hedder Vibeke. Jeg startede med at være chauffør for Pindsvinevennerne, og da PindsvinePlejerne blev etableret i 2016, fulgte jeg med herover – jeg vil helst hjælpe dyrene i nærmiljøet, da jeg i min have kan se, at dyrene får færre og færre fristeder.

Var i begyndelsen Pindechauffør og tæppe-/hulestrikker, men der var jo også behov for anden hjælp i en nystartet forening, så fik i stedet opgaver på Facebook samt sponsorater/donationer/medlemsskaber.

Jeg hedder Helle. Jeg står for de daglige opdateringer om pindsvinene på hjemmesiden, styrer vores Instagram samt Pindsvine Plejernes Strikkeklub (FB). Søger fonde/legater og har diverse ad hoc opgaver.

Hjælpeplejere

Hjælpeplejeren er plejerens forlængede arm.
De tager imod syge pindsvin som er stabile og i slutningen af deres behandling.
Hjælpeplejerens opgave er at færdiggøre behandlingen og sørge for at pindsvinet er i bedring.
Ved afvigelse i forløbet, bliver plejeren kontaktet. Somme tider bliver pindsvinet kaldt hjem for at komme til dyrlægen.
Når pindsvinet er klar til udsættelse, bliver det sat ud efter plejerens anvisning.

Jeg hedder Carina og er hjælpeplejer og udsætningskoordinator. Startede min interesse for pindsvin ved et møde med en i min have, men fandt hurtigt ud af, at den havde brug for hjælp. Fik kontakt til PP, og den kontakt har så udviklet sig til at jeg nu hjælper i den udstrækning jeg kan.
Bor i Kastrup og tæt på plejestationerne. Hjælper med at tage imod pindsvin fra plejestationerne, som skal fedes op før de skal sættes fri igen – har en stor have og nogle løbegårde som de kan gå i inden de skal slippes fri. Jeg fodrer dem, vejer dem dagligt, og giver indimellem medicin – kun oralt.
Det er ret sjovt at få lov at hjælpe, da man får indblik i en verden de færreste kender, og ser de søde nyttedyr fra en helt anden side. Belønningen er at se dem blive friske og klar til igen at indtage deres jagtmarker.

Jeg hedder Bettina og er hjælpeplejer. Jeg bor i Dianalund Midtsjælland, arbejder som pædagogmedhjælper i Skovbørnehave. Jeg hjælper Pindsvineplejerne med at pleje de pindsvin, som lige mangler den sidste hjælp for vi kan sætte dem tilbage i naturen, bla. Ved at ha pindsvine i løbegårde, sørge for at de bla. kommer op i vægt og støttefodring den første tid efter de er sluppet ud i naturen. Nyder at kunne hjælpe vores små venner.

Jeg er hjælpeplejer, hedder Honey, og bor midt i og omgivet af naturen, med mine 2 katte, 2- snart 6 høns og selvfølgelig en del pindsvin omkring mig. Jeg ELSKER dyr! Nogle vil nok mene at jeg kunne ende som en af de der ”gamle skøre kattedamer”, jeg går hele vejen for dyrene, og det er en del længere end flertallet, men heldigvis er vi mange og der kommer hele tiden flere til!
Efter at have været i dialog med Inge nogle gange, henover 1 -11/2 år, begyndte jeg at tage pindsvin ind i pleje under kyndig vejledning fra Inge. Det indebærer nu alt fra observation, karantæne, diætmad, medicingivning, og genudsætning, og nu er det blevet en naturlig del af min hverdag. Det er til tider hårdt og omstændigt, men bestemt det hele værd!

Jeg hedder Tina Woel og er hjælpeplejer. 51 år og bor i Sengeløse.
Gift og har 2 voksne børn.

Arbejder som pædagogmedhjælper

Har altid haft mange dyr ( kaniner,hund,kat,landskildpadder,slanger,hamster og afrikanske hvidbuget dværgpindsvin.)

Har været avler i ca.5 år på det afrikanske (pindsvin) men blev mere bevidst om at mit arbejde med pindsvin skulle ligge et helt andet sted. Jeg fik kontakt til Inge og fandt meget hurtigt ud af af det var resque arbejdet med vores egne pinde i naturen mit hjerte bankede for, og om hvor vigtigt det er at gøre en indsats for at hjælpe de dyr som har det svært i naturen.

Vi har et meget tæt samarbejde med Kongelundens dyreklinik, dyrlæge Anette Fugl Thomsen og med City Dyreklinik, dyrlæge Rikke Hansen. Og vi er meget taknemmelige for deres hjælp, uden dem gik det ikke!